Σχετικά με romasprotraining.gr

Στο παραπάνω βίντεο από το 6 min 35 sec και μετά, θα δείτε τη συνέντευξη μου στη πρώην ομάδα μου Πρωτέα Κερατσινίου, στην εκπομπή της ΝΕΤ »Ποδήλατο παντού »

Schladming 2009

Ονομάζομαι Σταμάτης Ρώμας. Γεννήθηκα στις  29  Ιανουαρίου  1974 στην  Άνω Ηλιούπολη Αθήνας, όπου και ζω μέχρι σήμερα.  Μεγάλωσα σε αθλητική οικογένεια, καθώς ο πατέρας μου ήταν δρομέας μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, έτσι από την ηλικία των 7 ετών ξεκίνησα το τρέξιμο. Οι επιτυχίες δεν άργησαν να έρθουν καθώς σε ηλικία 12 ετών ήμουν ο καλύτερος αθλητής της Αττικής στον ανώμαλο δρόμο (Υμηττός) και στα 600 μέτρα (στίβος).

Το  ίδιο διάστημα περίπου ξεκίνησε και η καριέρα μου πρώτα ως αθλητής στίβου στον  Εθνικό Γυμναστικό σύλλογο με πρωταγωνιστικό πάντα ρόλο σε μεσαίες αποστάσεις 400-800μ).

Το 1990-1991 και μετά την 3η πανελλήνια νίκη στην σκυταλοδρομία 4Χ400, και ενώ φοιτούσα ήδη στο πρώτο έτος Τ.Ε.Φ.Α.Α Αθηνών, αποφάσισα  να αλλάξω άθλημα και ασχολήθηκα 3 χρόνια με την χειροσφαίριση, όπου ήμουν και πρωταθλητής Ελλάδος με τον Πανελλήνιο Αθλητικό σύλλογο το 1992. Συνέχισα την χειροσφαίριση ως άνδρας πλέον στον Πανελλήνιο και στον Θρίαμβο μέχρι και το 1994 όπου με κέρδισε τελικά η  ορεινή ποδηλασία όπως και η ποδηλασία δρόμου. Ως αθλητής πλέον  και ιδρυτικό μέλος του Π.Ο Λουτρακίου ξεκίνησε για μενα μια εξίσου επιτυχημένη καριέρα σε ορεινή ποδηλασία και δρόμο.

Τα τελευταία χρόνια είμαι ενεργός αθλητής σε δίαθλο, τρίαθλο και μαραθώνιο με επιτυχίες:

  • Πρωταθλητής Ελλάδος βετεράνων 2014, 2015 και 2016 στο δίαθλο
  • 7ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα διάθλου μεγάλης απόστασης Powerman Zofingen (10km run-150km cycling-30km run) το 2014 και 10ος το 2015
  • Δεύτερος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ορεινού τριάθλου (X-TERRA) το 2015
  • Πρωταθλητής Ελλάδος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινού τριάθλου για το 2016 (X-TERRA)
  • Νέο προσωπικό ρεκόρ στο μαραθώνιο του Ρότερνταμ 2016 με επίδοση 2 ώρες 47 λεπτά
  • 5ος στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα τριάθλου μεγάλης απόστασης 2016(3,8km swim-180km cycling-42,2km running) στην ηλικιακή μου κατηγορία 40-44 με χρόνο 9 ώρες και 34 λεπτά, που έλαβε μέρος στο Poznan της Πολωνίας.

Poznam

160507f0525 (1)

4485469_origΑττικό κύπελλο no 3

Αποφοίτησα το 1995 από το Τ.Ε.Φ.Α.Α (Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού) Αθήνας, με ειδικότητα στην ‘’Ειδική Φυσική Αγωγή’’. Το  1994 πήρα δίπλωμα ναυαγοσώστη από την Πανελλήνια Ένωση  Ναυαγοσωστών.

Είμαι κάτοχος άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος στην ποδηλασία (2002) και δηλωμένος στην εφορία ως  προπονητής αθλημάτων, και παροχής υπηρεσιών καθηγητή αθλημάτων σε επαγγελματίες αθλητές ποδηλασίας, άτομα με ειδικές ανάγκες καθώς και χομπίστες σε ποδηλασία, μαραθώνιο δίαθλο και τρίαθλο.

Το 2003 αποφοίτησα αριστούχος από την σχολή προπονητών ποδηλασίας Β΄ κατηγορίας που μου δίνει το δικαίωμα να εργαστώ ως προπονητής και σε χώρες του εξωτερικού.

Η προπονητική μου καριέρα ξεκινά το 1994, όταν ξεκίνησα να κάνω ιδιαίτερα μαθήματα σε άτομα με ειδικές ανάγκες (αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση, νοητική καθυστέρηση) καθώς και ως aerobic  and weight  instructor. Παράλληλα  το ίδιο διάστημα ξεκινάει η καριέρα μου ως προπονητής ποδηλασίας  στους εξής συλλόγους: Π.Ο Λουτρακίου, Π.Ε.Σ. Ν.Φ-Ν.Χ, Ιάσωνα Κερατσινίου.

Από  2003 έως και το 2011 διετέλεσα επίσημος προπονητής του ποδηλατικού σωματείου Πρωτέα Κερατσινίου, οδηγώντας την ομάδα στην κορυφή της αθλητικής βαθμολογίας στα αθλήματα ποδηλασίας καθιστώντας το, το πρώτο σε βαθμούς ποδηλατικό σωματείο στην Ελλάδα τις χρονιές 2009, 2010.

Κορυφαία στιγμή της καριέρας  μου είναι  ότι διετέλεσα ομοσπονδιακός προπονητής  ορεινής ποδηλασίας από το 2007 μέχρι και το Δεκέμβριο 2009 έχοντας την τιμή να λάβω αρκετές επιτυχίες από τους αθλητές μου με αποκορύφωμα τη συμμετοχή τελικά ενός ποδηλάτη,του Περικλή  Ηλία, στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου, και μετέπειτα παγκόσμιου πρωταθλητή στο ΜΤΒ Marathon.

Από το 2012 είμαι υπεύθυνος της οργάνωσης και ανάπτυξης  ακαδημίας ποδηλασίας στον ιστορικό  Αθλητικό Σύλλογο ΠΕΡΑ  που έχει τις ρίζες του στη Πόλη, δίνοντας έμφαση στην ανίχνευση και αξιοποίηση ταλέντων με στόχο την ίδρυση στο κοντινό μέλλον αγωνιστικού τμήματος, ενώ από 2014 έχω αναλάβει και τις ακαδημίες ΜΤΒ του Παναθηναικού ως προπονητής.

Από τον Ιούνιο του 2013 εργάζομαι ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο πρόγραμμα με τίτλο : ‘’Ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος πρόληψης και αντιμετώπισης της Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά τη παιδική και εφηβική ηλικία’’ και σύνθημα ‘’Χάνω βάρος-Κερδίζω Ζωή’’, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, και λειτουργεί στο τμήμα Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο νοσοκομείο Παίδων, ‘’Η Αγία Σοφία’’.

Από το 2014 είμαι  προπονητής στην Adidas Running team που κάθε χρόνο προετοιμάζει ερασιτέχνες αθλητές για τον »αυθεντικό» Μαραθώνιο της Αθήνας.

Powerman 2015 first run 10km

 

                                                                                                                   www.romasprotraining.gr